1 αλμυρός μεζές για μπύρα 16/7/2012, 6:46 pm
vagko
Mέλη
Ιδανικά για τις βραδιές μπύρας.Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.
Η περιγραφή είναι αναλυτική, δε θέλει πανω από 10 λεπτά
υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κουταλιές πολτός ελιάς
2-3 κουταλιές κίτρινο πικάντικο τυρί τριμμένο
Προθέρμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170.
Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Το χωρίζουμε στα 2 και απλώνουμε στο μισό τον πολτό ελιας
Το διπλώνουμε στα δύο, το κόβουμε σε λωρίδες και το στρίβουμε ώστε να σχηματίσει πλεξούδες.
Το άλλο μισό φύλλο το αλείφουμε ελαφρά με το αυγό και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, δηλαδή το διπλώνουμε στα δύο, το κόβουμε και το στρίβουμε.
Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε λαδόχαρτο και ακουμπάμε τα κριτσίνια σε απόσταση μεταξύ τους.
Η περιγραφή είναι αναλυτική, δε θέλει πανω από 10 λεπτά
υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
2-3 κουταλιές πολτός ελιάς
2-3 κουταλιές κίτρινο πικάντικο τυρί τριμμένο
Προθέρμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170.
Ξεπαγώνουμε το φύλλο και το απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Το χωρίζουμε στα 2 και απλώνουμε στο μισό τον πολτό ελιας
Το διπλώνουμε στα δύο, το κόβουμε σε λωρίδες και το στρίβουμε ώστε να σχηματίσει πλεξούδες.
Το άλλο μισό φύλλο το αλείφουμε ελαφρά με το αυγό και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, δηλαδή το διπλώνουμε στα δύο, το κόβουμε και το στρίβουμε.
Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε λαδόχαρτο και ακουμπάμε τα κριτσίνια σε απόσταση μεταξύ τους.