1 Ντιπ φέτας με ούζο 16/7/2012, 6:52 pm
vagko
Mέλη
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά
• 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ούζο
• λίγο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο.
• Οταν περάσει το μισάωρο και βγάλετε τη φέτα από το ψυγείο, τη σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
• Τρίβετε τη φέτα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Τη χτυπάτε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
• Προσθέτετε και το ούζο και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά χτυπώντας τα.
• Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
• Πριν να το σερβίρετε, ραντίστε το με λίγο λάδι από πάνω.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστές λιβανέζικες πίτες, φέτες ντομάτας και αγγουριού.
Υλικά
• 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ούζο
• λίγο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο.
• Οταν περάσει το μισάωρο και βγάλετε τη φέτα από το ψυγείο, τη σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
• Τρίβετε τη φέτα και τη ρίχνετε στο μπλέντερ. Τη χτυπάτε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
• Προσθέτετε και το ούζο και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά χτυπώντας τα.
• Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.
• Πριν να το σερβίρετε, ραντίστε το με λίγο λάδι από πάνω.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ζεστές λιβανέζικες πίτες, φέτες ντομάτας και αγγουριού.