ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ FORUM
New-Gamato


Υπάρχουν κρυφές κατηγορίες για τα Μέλη και V.I.P.


Παρακαλούμε να βαζετε το αληθινο σας email γιατι μετα την ολοκληρωση της εγράφη σας , θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ FORUM
New-Gamato


Υπάρχουν κρυφές κατηγορίες για τα Μέλη και V.I.P.


Παρακαλούμε να βαζετε το αληθινο σας email γιατι μετα την ολοκληρωση της εγράφη σας , θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 » Ποτά,Φαγητό & Γλυκά »   » Τυλιχτός Γαύρος με Κληματόφυλλο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

vagko

avatar
Mέλη
Mέλη
Υλικά:
• 1 κιλό γαύρο
• Κληματόφυλλα, ένα για κάθε γαύρο (φρέσκα κατά προτίμηση)
• Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Χυμό λεμονιού (3-4 λεμόνια)
• 1 ποτήρι νερό
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1 κουταλάκι θυμάρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο σκόρδο κομμένο σε φέτες
• 3 μικρές πιπεριές σε φετούλες (αποξηραμένες τύπου τσίλι)
Εκτέλεση:
• Κόβετε το κεφάλι, βγάζετε τα εντόσθια και πλένετε πολύ καλά τον γαύρο.
• Στραγγίξτε τον και αλατίστε τον ελαφρά.
• Τυλίξτε το κάθε ψαράκι με ένα κληματόφυλλο και τοποθετείστε κατά μήκος ενός πυρεξ.
• Ανακατέψτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και περιχύστε τον γαύρο.
• Ρίχνετε απο πάνω το σκόρδο και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι.
• Kαλύψτε τον γαύρο με φέτες λεμονιού και σκεπάστε την επιφάνεια με ένα χοντρό πιάτο.
• Ψήστε στους 180° μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα, να έχει εξατμιστεί το νερό και να έχουν μείνει μόνο με το λάδι.
Άντε γειά μας!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας   Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης