1 Τυλιχτός Γαύρος με Κληματόφυλλο 24/7/2012, 5:18 am
vagko
Mέλη
Υλικά:
• 1 κιλό γαύρο
• Κληματόφυλλα, ένα για κάθε γαύρο (φρέσκα κατά προτίμηση)
• Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Χυμό λεμονιού (3-4 λεμόνια)
• 1 ποτήρι νερό
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1 κουταλάκι θυμάρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο σκόρδο κομμένο σε φέτες
• 3 μικρές πιπεριές σε φετούλες (αποξηραμένες τύπου τσίλι)
Εκτέλεση:
• Κόβετε το κεφάλι, βγάζετε τα εντόσθια και πλένετε πολύ καλά τον γαύρο.
• Στραγγίξτε τον και αλατίστε τον ελαφρά.
• Τυλίξτε το κάθε ψαράκι με ένα κληματόφυλλο και τοποθετείστε κατά μήκος ενός πυρεξ.
• Ανακατέψτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και περιχύστε τον γαύρο.
• Ρίχνετε απο πάνω το σκόρδο και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι.
• Kαλύψτε τον γαύρο με φέτες λεμονιού και σκεπάστε την επιφάνεια με ένα χοντρό πιάτο.
• Ψήστε στους 180° μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα, να έχει εξατμιστεί το νερό και να έχουν μείνει μόνο με το λάδι.
Άντε γειά μας!
• 1 κιλό γαύρο
• Κληματόφυλλα, ένα για κάθε γαύρο (φρέσκα κατά προτίμηση)
• Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Χυμό λεμονιού (3-4 λεμόνια)
• 1 ποτήρι νερό
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1 κουταλάκι θυμάρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Λίγο σκόρδο κομμένο σε φέτες
• 3 μικρές πιπεριές σε φετούλες (αποξηραμένες τύπου τσίλι)
Εκτέλεση:
• Κόβετε το κεφάλι, βγάζετε τα εντόσθια και πλένετε πολύ καλά τον γαύρο.
• Στραγγίξτε τον και αλατίστε τον ελαφρά.
• Τυλίξτε το κάθε ψαράκι με ένα κληματόφυλλο και τοποθετείστε κατά μήκος ενός πυρεξ.
• Ανακατέψτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό και περιχύστε τον γαύρο.
• Ρίχνετε απο πάνω το σκόρδο και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι.
• Kαλύψτε τον γαύρο με φέτες λεμονιού και σκεπάστε την επιφάνεια με ένα χοντρό πιάτο.
• Ψήστε στους 180° μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα, να έχει εξατμιστεί το νερό και να έχουν μείνει μόνο με το λάδι.
Άντε γειά μας!