ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ FORUM
New-Gamato


Υπάρχουν κρυφές κατηγορίες για τα Μέλη και V.I.P.


Παρακαλούμε να βαζετε το αληθινο σας email γιατι μετα την ολοκληρωση της εγράφη σας , θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ FORUM
New-Gamato


Υπάρχουν κρυφές κατηγορίες για τα Μέλη και V.I.P.


Παρακαλούμε να βαζετε το αληθινο σας email γιατι μετα την ολοκληρωση της εγράφη σας , θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

 » Ποτά,Φαγητό & Γλυκά »   » ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ Empty ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ 16/7/2012, 6:16 pm

vagko

avatar
Mέλη
Mέλη
ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κιλό γαύρο
200γρ. χοντρό αλάτι
6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ο χυμός από 2 λεμόνια
100ml ξύδι λευκό
200 ml καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Πρώτα πλένουμε καλά το γαύρο. Με το ένα χέρι τον κρατάμε, και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι του, από την μεριά της κοιλιάς του, μέχρι να βγει η ραχοκοκαλιά του. Τον ξεπλένουμε. Στη συνέχεια τον απλώνουμε σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα κάτω. Τον πασπαλίζουμε με αλάτι και τον αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Αφαιρούμε το αλάτι και τον ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τον βάζουμε ξανά στο ταψί μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι. Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες για να μαριναριστεί. Προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο για συντήρηση. Ο γαύρος είναι έτοιμος.
Καλά ούζα

2ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ Empty ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ 27/7/2012, 6:10 pm

vassiliospappas

avatar
Mέλη
Mέλη
Tks a lot , much appreciated , V.P.

paulinaj

avatar
Mέλη
Mέλη
Fovero thex

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας   Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης