1 Φέτα τηγανητή με μέλι 19/12/2012, 4:59 am
vagko
Mέλη
Φέτα τηγανητή με μέλι
Υλικά για 8 κομμάτια
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. φύλλο Βυρηττού
1 κουταλιά σούπας βούτυρο κατσικίσιο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
8 κουταλάκια γλυκού μέλι θυμαρίσιο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τη φέτα σε 8 κομμάτια. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και κόβουμε τη μακρύτερη πλευρά σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε από 2 λωρίδες κάθε φορά. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνουμε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της φέτας και τα τυλίγουμε. Κολλάμε την άκρη των φύλλων βρέχοντας τα δάχτυλά μας με λίγο νερό. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντας με ένα κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Είναι ένας φοβερός μεζές και για μπύρα και για ούζο και για τσίπουρο ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Υλικά για 8 κομμάτια
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. φύλλο Βυρηττού
1 κουταλιά σούπας βούτυρο κατσικίσιο
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
8 κουταλάκια γλυκού μέλι θυμαρίσιο
1 κουταλιά σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τη φέτα σε 8 κομμάτια. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και κόβουμε τη μακρύτερη πλευρά σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε από 2 λωρίδες κάθε φορά. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνουμε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της φέτας και τα τυλίγουμε. Κολλάμε την άκρη των φύλλων βρέχοντας τα δάχτυλά μας με λίγο νερό. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντας με ένα κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Είναι ένας φοβερός μεζές και για μπύρα και για ούζο και για τσίπουρο ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ